Ζωγραφική για παιδιά

Μοιραστείτε το! Πείτε το στους φίλους σας...

Νέο τμήμα ζωγραφική για παιδιά

ζωγραφική για παιδιά

Στο Εργαστήρι Σχεδίου πραγματοποιούνται μαθήματα με ζωγραφική για παιδιά δημοτικού (8-12 ετών) μέσα από τα οποία τους δίνεται η ευκαιρία να προσεγγίσουν τη ζωγραφική, την πλαστική, την χαρακτική κ.α.

Βασικός σκοπός των μαθημάτων είναι να μεταδώσουν στους μαθητές την εικαστική σκέψη και  αντίληψη, με δημιουργικό τρόπο  και ενισχύοντας την φαντασία τους (κύριο χαρακτηριστικό της ηλικίας τους).

Μαθήματα ζωγραφικής για παιδιά.

Το Παιδικό Εργαστήριο βασίζεται στην μεθοδική καθοδήγηση των μαθητών , προσδοκεί σε στοχευμένα αποτελέσματα και στην ευχαρίστηση των συμμετεχόντων με κοινό παρονομαστή αυτών την ελευθερία κινήσεων και γνώμης.  Το μάθημα έρχεται και συμπληρώνει την σχολική διδασκαλία και συμπράττει για να την αναδείξει. Αυτό επιτυγχάνεται με την επιρροή που μπορεί να έχει η εικαστική άσκηση από θέματα των σχολικών μαθημάτων.

Πρακτικά η σειρά των μαθημάτων θα περιλαμβάνει μαθήματα πάνω στο σχέδιο/χρώμα, την χαρακτική, την τέχνη του βιβλίου άλλα και τις κατασκευές κ.ά

Η υλοποίηση των έργων προκύπτει πάντοτε μέσω συγκεκριμένης θεματολογίας και περιλαμβάνει θέματα με μια ”θεωρητική ” προέκταση. Πραγματοποιούνται προβολές παιδαγωγικού χαρακτήρα ανά διαστήματα οπού οι μαθητές θα παίρνουν αφορμές για δημιουργία.

Τα εικαστικά οπού με το ευρύ φάσμα μεθόδων και μέσων δίνουν το βήμα στο παιδί στο να δημιουργήσει έναν νέο κόσμο.  Μέσα από αυτόν θα παράγει έργο που θα αποτελέσει την αφετηρία για την δημιουργία ενός ισορροπημένου χαρακτήρα με θετικά πολυσύνθετη σκέψη.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο από τις 10.00π.μ. έως τις 12.00π.μ. Τηρούνται κανόνες ασφαλείας για την χρήση των υλικών. Υπάρχει δυνατότητα επισκέψεων στην Σχολή Καλών Τεχνών και σε διάφορα μουσεία, αλλά και δημιουργίας εκθέσεων με έργα των μαθητών.

Καλέστε στο 2103832800 ή 210 3824164 για περισσότερες πληροφορίες.

Μεταφορά σε σελίδα με πληροφορίες…