Έκθεση 2013 – Ζωγραφική, Αρχιτεκτονική, Φωτογραφία, Comic

Στις 5 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η ετήσια έκθεση με θέμα τη Ζωγραφική, την Αρχιτεκτονική, τη Φωτογραφία & το Comic, με έργα των μαθητών από “Το Εργαστήρι Σχεδίου” και το ΕΕΣ Λουλάκης Πολυχρόνης και Συνεργάτες. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους παρευρεύθηκαν, ήταν μια πολύ γεμάτη βραδιά η οποία κατά γενική ομολογία άφησε σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις.

Εικόνες από την έκθεση Εικόνες από την έκθεση Εικόνες από την έκθεση Εικόνες από την έκθεση

Στην έκθεση παρουσιάστηκαν και αντικείμενα βιομηχανικού τύπου, σχεδιασμένα και κατασκευασμένα από την ομάδα ODYSSEY ATHENS, του Δ. Μπούσμπουρα και του Κ. Τσανάκη, δημιουργημένα από πρωτογενή υλικά όπως: μέταλλο, ξύλο, πέτρα κ.λ.π όπως ήταν για παράδειγμα στο σκηνικό της παρουσίασης το οποίο συναρμολογήθηκε ειδικά για τη συγκεκριμένη βραδιά.

Στήσιμο σκηνικών Στήσιμο σκηνικών Το σκηνικό της παρουσίασης

Επίτιμος καλεσμένος της εκδήλωσης ήταν ο Γιάννης Τσεκλένης – διεθνώς αναγνωρισμένος σχεδιαστής ο οποίος ήταν στην διάθεση του κοινού για να μοιραστεί την πολύχρονη εμπειρία του από το χώρο της μόδας, τον βιομηχανικό σχεδιασμό και το interior design.

Γιάννης Τσεκλένης

Με αφορμή την έκθεση δημιουργήθηκαν τέσσερα νέα βίντεο τα οποία παρουσιάσθηκαν με την σειρά που ακολουθούν:

Γενική Παρουσίαση δραστηριοτήτων του εργαστηρίου μας.

Αφορά σε παρουσίαση των δραστηριοτήτων των “Το Εργαστήρι Σχεδίου” και “ΕΕΣ Λουλάκης Πολυχρόνης & Συνεργάτες”.

Συνέντευξη Γιάννης Τσεκλένης

Αφορά σε παρουσίαση της πορείας του Έλληνα σχεδιαστή ο οποίος από την αρχή της καριέρας του κατάφερε να γίνει διεθνώς γνωστός και να τοποθετήσει την Ελλάδα στο χώρο της μόδας. Στο βίντεο ο Γιάννης Τσεκλένης δίνει μια προσωπική συνέντευξη στην οποία κάνει ανάλυση με βάση την πολύχρονη εμπειρία του στον χώρο του design γενικότερα.

Μαθήματα Comic

Αφορά σε παρουσίαση απόψεων από τους μαθητές που παρακολούθησαν τον πρώτο κύκλο μαθημάτων comic.

Μαθήματα Video Games Design

Αφορά σε παρουσίαση των σύχρονων τάσεων στο Video Games Design και των μαθημάτων που υλοποιούνται από το εργαστήριο ελευθέρων σπουδών.

Γενικές Πληροφορίες

Το Εργαστήρι Σχεδίου” δημιουργήθηκε με ενθουσιασμό και αγάπη για την τέχνη της Ζωγραφικής, του Σχεδίου & της Φωτογραφίας, από τους αρχιτέκτονες Γρηγορία Μπαλμπούζη και Χρόνη Λουλάκη. Σκοπός του εργαστηρίου είναι να καθοδηγήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλους εκείνους που θέλουν να αναπτύξουν ή να εξελίξουν τις καλλιτεχνικές τους δεξιότητες, τη ζωγραφική, το αρχιτεκτονικό σχέδιο, την αρχιτεκτονική εσωτερικού χώρου ή το βιομηχανικό σχεδιασμό. Είναι δίπλα σε εκείνους που προετοιμάζονται για τις εισαγωγικές εξετάσεις στην ΑΣΚΤ, τις πανελλήνιες εξετάσεις για τα ειδικά μαθήματα του σχεδίου και τις κατατακτήριες εξετάσεις των Αρχιτεκτονικών σχολών. Σε ότι αφορά στα Πανεπιστήμια του εξωτερικού τόσο για τις προπτυχιακές σπουδές όσο και για τις μεταπτυχιακές, υπάρχει η ειδική κατάρτιση στους συνεργάτες μας που χρειάζεται για όλα τα στάδια της προετοιμασίας των ξένων πανεπιστημίων από την προετοιμασία Portfolio έως την εγγραφή στο Πανεπιστήμιο.

Web: www.toergastirisxediou.gr

To “Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών Λουλάκης Πολυχρόνης & Συνεργάτες” ειδικεύεται στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων κατάρτισης σε οτιδήποτε αφορά σε ψηφιακή σχεδίαση. Όσοι κάνουν επαγγελματικά χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών μπορούν να αποκτήσουν γνώση και πιστοποίηση γνώσης, δύο πολύτιμα επαγγελματικά εφόδια για την καθημερινή εργασία, την εξέλιξη της καριέρας ή ακόμα και για την ανεύρεση νέας εργασίας. Η εταιρεία είναι εξουσιοδοτημένος συνεργάτης των πιο γνωστών παγκόσμιων εταιρειών όπως είναι η Autodesk, Adobe, Pearson Vue, Certiport κ.ά. ενώ συνεργάζεται και με ελληνικούς φορείς όπως είναι η Α.Κ.Τ.Α. του Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και η Infocert, ο Ο.Α.Ε.Δ. για επιδότηση εκπαίδευσης κ.ά. To “Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών Λουλάκης Πολυχρόνης & Συνεργάτες” πιστοποιήθηκε από το Ε.Κε.Πις (Εθνικό Κέντρο Πιστοποίησης Δομών Δια Βίου Μάθησης). Η απόφαση χορήγησης άδειας λειτουργίας δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κυβέρνησης με αρ. Φύλου 2677-Β/9-11-2011. Το Ε.Κε.Πις συγχωνεύτηκε με τον ΕΟΠΠΕΠ (Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού).

web: www.loulakis.gr