Χορηγίες – Γιώργος Βαρσαμάκης

Η εταιρεία συμμετέχει στην προώθηση επιλεγμένων καλλιτεχνών με την προβολή τους μέσω του διαδικτυακού τόπου και άλλες ενέργειες.

Η εταιρεία μας είναι χορηγός του Γιώργου Βαρσαμάκη, ενός αξιόλογου και ταλαντούχου νέου μουσικού – συνθέτη. Η σχεδίαση του διαδικτυακού τόπου του varsamakis.gr, πραγματοποιήθηκε με στόχο την απλότητα στην εμφάνιση, μέσα από ένα λιτό αλλά σύγχρονο καλλιτεχνικά εμπνευσμένο περιβάλλον χρήστη.

varsamakis.gr

Για να δείτε πιο αναλυτικά σε ότι αφορά το σχεδιασμό του διαδικτυακού τόπου Πατήστε εδώ.

Γιώργος Βαρσαμάκης

Ο Γιώργος Βαρσαμάκης γεννήθηκε στις 7 Απριλίου το 1973 στην Αθήνα. Ξεκίνησε να σπουδάζει μουσική σε ηλικία 7 ετών στο Εθνικό Ωδείο όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο πιάνο παίρνοντας δίπλωμα με βαθμό «άριστα παμψηφεί». Οι θεωρητικές σπουδές στη μουσική ολοκληρώνονται με το πτυχίο της φούγκας.

Οι συνθετικές του ανησυχίες ωστόσο ξεκινούν αρκετά χρόνια νωρίτερα. Το 1999 ήταν η χρονιά που του ζητήθηκε η μουσική σύνθεση του θεατρικού έργου οι Δούλες του Ζαν ζενέ . Αυτή ήταν επισήμως η αρχή του.

Στη συνέχεια και αφού έγινε στέλεχος του μουσικού τμήματος του Ε.Μ.Π. και όντας εργαζόμενος μέχρι και σήμερα διδάσκοντας πιάνο, ακολούθησε το «Στάχτη από Ζάχαρη» με την ίδια θεατρική ομάδα. Πρόκειται για μια παράσταση βασισμένη σε κείμενα τον Κοκτώ, Πειραντέλλο, Δήμου και Ουίλλιαμς που δόθηκε στον Τεχνοχώρο.

Ακολούθησε η συνεργασία του με το ΔΗΠΕΘΕ βορείου Αιγαίου και τον σκηνοθέτη Άκη Μητσούλη για το έργο της Μαργκερίτ Ντιράζ «Μέρες ατελείωτες πάνω στα δέντρα». Τέλος, με το θέατρο «Παιδεία» και τη σκηνοθέτη Ηλέκτρα Δ. Παπαθανασίου για την παράσταση «Έρως ανίκατε μάχαν….» από τον Όμηρο στον Ελύτη, που ανέβηκε στο θέατρο Δώρα Στράτου.

Οι κατά καιρούς εμφανίσεις του πότε ως πιανίστας και πότε ως πιανίστας-συνθέτης είναι το μέσο επικοινωνίας των έργων του με το κοινό.

Δισκογραφία

Η νεότερη δισκογραφική δουλειά του Γιώργου Βαρσαμάκη με τίτλο « Ost-original soundtrack».

“Το ost – original soundtrack είναι ενα ντοκιμαντέρ για την μουσική στον κινηματογράφο χώρις όμως να απευθύνεται σε εξειδικευμένο κοινό. Μια ταινία που εχει ως σκοπό να μας εισαγάγει στον κόσμο των συνθετών, σκηνοθετών και των soundtrack, ενα ταξίδι στην μαγεία της μουσικής για το σινεμά.” http://www.ost-documentary.gr

Η τέταρτη δισκογραφική δουλειά του Γιώργου Βαρσαμάκη από τη δισκογραφική εταιρεία “Μελωδικό Καράβι” και,με τίτλο « Λίγο πριν… λίγο μετά».

“Σε μια εποχή που ο,τιδήποτε εμπεριέχεται στο «πριν» είναι τόσο άμεσα συνδεδεμένο με ο,τιδήποτε θα εμπεριέχεται  στο «μετά», η μουσική προσπαθεί να υπογραμμίσει την αξία και τη σημασία της δεδομένης στιγμής στη ζωή μας.

Αυτή τη δεδομένη στιγμή του «λίγο πριν» και του «λίγο μετά» που το παρελθόν και το μέλλον διαπληκτίζονται, έρχεται η μουσική να τη σηματοδοτήσει, να την οριοθετήσει δίνοντάς της τη μέγιστη αξία. Η στιγμή έχει τη δύναμη να αναθεωρεί  τον ορισμό του σωστού  και το λάθους, του καλού και το κακού. Ανάμεσα στο «λίγο πριν» και στο «λίγο μετά», το τώρα  διψά για τη δημιουργία πριν προλάβει να γίνει παρελθόν…” ΓΒ

Η τρίτη δισκογραφική δουλειά του Γιώργου Βαρσαμάκη από τη δισκογραφική εταιρεία ACOUSTIC ART PRODUCTIONS και,με τίτλο « Μυστικά παραμύθια».

Ένα ορχηστρικό κατά βάση έργο το οποίο περιέχει και ένα τραγούδι. Το έργο ηχογραφήθηκε από μικρή ορχήστρα εγχόρδων και πνευστών , πιάνο , κρουστά, και κιθάρες.

Τα μυστικά παραμύθια επενδύουν άλλοτε τις κρυφές επιθυμίες και άλλοτε τις μυστικές αλήθειες που δεν τολμούν να φανερωθούν. Εκτυλίσσονται σαν μουσικές σκηνές άλλοτε περισσότερο τολμηρές κι άλλοτε αθώες, σαν παιδικά παραμύθια που παραμένουν όμως μυστικά.

Η δεύτερη δισκογραφική δουλειά του Γιώργου Βαρσαμάκη από τη δισκογραφική εταιρεία ACOUSTIC ART PRODUCTIONS με τίτλο «10 πτήσεις με αερόστατο».

Ένα ορχηστρικό έργο γραμμένο για μικρή ορχήστρα, πιάνο, δύο κιθάρες, ακορντεόν και κρουστά.

Σύμφωνα με το συνθέτη… 10 πτήσεις με αερόστατο, 10 ταξίδια που ξεκίνησαν από ένα παιδικό όνειρο που έγινε διαδρομή στα σύννεφα, πέρασε τη νύχτα μαζί με τα αστέρια και είδε την ανατολή. Συναισθήματα και εικόνες στον αέρα και η επιστροφή πάλι πίσω στα παιδικά όνειρα που ζητάνε να μείνουν ζωντανά για να μπορούμε όλοι εμείς να πετάμε…

….”ξεκίνησα αυτό το έργο θέλοντας να έχει καθαρά ορχηστρικό χαρακτήρα, στην πορεία όμως και καθώς δούλευα το “civilization” γεννήθηκε η ιδέα μια γυναικεία φωνή να κάνει ένα μικρό πέρασμα σαν ένα άλλο μουσικό όργανο, ένα διαφοροποιημένο ηχόχρωμα, ζωντανό, αναπόσπαστο κομμάτι του «πολιτισμού». Η επιλογή του στίχου στα αγγλικά έγινε χωρίς κάποιο συγκεκριμένο λόγο, με αυθορμητισμό…

…έτσι και στο “farewell” πίστεψα ότι μόνο η ανθρώπινη φωνή θα μπορούσε να πει τα τελευταία λόγια του αποχαιρετισμού πριν το επόμενο ταξίδι… επίσης δεν θα χαρακτήριζα τα δυο αυτά θέματα τυπικά τραγούδια, αλλά μουσικά κομμάτια που εντάσσονται σε ένα ευρύτερο σύνολο που ξεκινά από την πρώτη νότα του πιάνου «born» και καταλήγει με το «σβήσιμο» του κλαρινέτου στο «Reborn».

Το “BORN REBORN” είναι ένα έργο αφιερωμένο στον κύκλο της ζωής. Στη στιγμή εκείνη που η μουσική συναντά την ανθρώπινη ύπαρξη και την συνοδεύει σε μια πορεία κυκλική, αέναη.

Είναι ένα ταξίδι γεμάτο εικόνες και ήχους περιγράφοντας την διαδρομή στο χρόνο όπου το παρελθόν και το μέλλον συναντιούνται σε μια μουσική στιγμή, τη στιγμή εκείνη όπου το τέλος και η αρχή αντιστρέφονται.

Διαβάστε στο internet…

 Δείτε πληροφορίες στο Myspace

Δείτε πληροφορίες στο Facebook