Επιδοτήσεις ΕΣΠΑ – 100% επιδότηση προυπολογισμού.

Μοιραστείτε το! Πείτε το στους φίλους σας...

Ολοκληρωμένο σχέδιο παρέμβασης για την στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων τους με 1. Στήριξη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών ανέργων και νέων επιχειρηματιών 2. Στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων τους μέσω δράσεων συμβουλευτικής κ.α

Το πρόγραμμα “Ολοκληρωμένο σχέδιο παρέμβασης για την στήριξη της επιχειρηματικότητας των επιχειρήσεων και των εργαζομένων τους, μέσω δράσεων συμβουλευτικής και κατάρτισης καθώς και στήριξης της απασχόλησης σε περιοχές που υφίστανται τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης” περιλαμβάνει 2 δράσεις :

Δράση 1: «Σχέδιο στήριξης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών ανέργων και νέων επιχειρηματιών (σε φάση start-up)».

Η Δράση 1 είναι συνολικού προϋπολογισμού 36.000.000 € και στοχεύει στην ίδρυση άνω των 1.000 νέων επιχειρήσεων ενώ παράλληλα προβλέπει τη δημιουργία περισσότερων από 1.000 νέες θέσεις εργασίας.

  • άνεργοι ηλικίας 18-64 ετών για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων
  • υφιστάμενες επιχειρήσεων που έχουν ιδρυθεί από 1/1/2011

Επιλέξιμες είναι οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς της ελληνικής οικονομίας, εκτός από τους μη επιλέξιμους ΚΑΔ (βλ. Σχετικά Αρχεία Παράρτημα 1 κεφ. 2).

Στη Δράση 1 εντάσσονται όλοι οι νέοι επαγγελματίες που έχουν κάνει έναρξη από την 1/1/2011 και έως και την 11/10/2011 και διαθέτουν επιλέξιμο/ους ΚΑΔ  όπου οι δαπάνες κατάρτισης μπορεί να είναι έως το 20% του συνολικού προϋπολογισμού. Ενδεικτικά επιλέξιμοι ΚΑΔ:

  • 41 – Κατασκευές Κτιρίων,
  • 42 – Έργα Πολιτικού μηχανικού ,
  • 71 – Αρχιτεκτονικές δραστηριότητες και δραστηριότητες μηχανικών· τεχνικές δοκιμές και αναλύσεις κ.α.

Για αναλυτικότερες πληροφορίες δείτε τον οδηγό του προγράμματος και τα Παραρτήματα στα Σχετικά Αρχεία

Δράση 2 : «Ολοκληρωμένο Σχέδιο Παρέμβασης για τη στήριξη των επιχειρήσεων και εργαζομένων τους, μέσω δράσεων συμβουλευτικής, κατάρτισης και παροχής κινήτρων για την τόνωση της πρόσβασης και την ενθάρρυνση της συμμετοχής στην αγορά εργασίας»

Η Δράση 2 είναι συνολικού προϋπολογισμού 36.000.000 € και στοχεύει στην ενίσχυση υφιστάμενων επιχειρήσεων, μέσω δράσεων συμβουλευτικής και κατάρτισης, με στόχο την ανταπόκρισή τους στις νέες συνθήκες που διαμορφώνει η οικονομική κρίση, καθώς και στη δημιουργία άνω των 1.000 νέων θέσεων εργασίας.

Δικαιούχοι είναι οι επιχειρήσεις που έχουν ιδρυθεί πριν την 1/1/2011, απασχολούν 5 εργαζόμενους και άνω (5 ΕΜΕ) και σχεδιάζουν να προχωρήσουν στην εφαρμογή αλλαγών, με μέτρα αναδιάρθρωσης και προσαρμογής, τα οποία θα επιφέρουν σοβαρές ανακατατάξεις και επιπτώσεις στο επιχειρησιακό και εργασιακό τους περιβάλλον.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν υφιστάμενες επιχειρήσεις, οποιασδήποτε νομικής μορφής, (εκτός των τομέων που αναφέρονται στο κεφ. ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ του Οδηγού).

Για αναλυτικότερες πληροφορίες δείτε τον οδηγό του προγράμματος και τα Παραρτήματα στα Σχετικά Αρχεία

Για τις Δράσεις 1 και 2, το ποσοστό Δημόσιας Χρηματοδότησης ανέρχεται στο 100% του συνολικού προϋπολογισμού οπότε δεν απαιτείται ιδιωτική συμμετοχή. Το  πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ), στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων».

Για να εντάξετε τις προσφορές μας στο επιχειρηματικό σας πλάνο, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email στο info@loulakis.gr ή στα τηλέφωνα  210 3832800, 3824164.